The updating of the New England Executive Park's Fountain Plaza had a modest budget but ambitious goals. Materials on the site had been worn far past their useful life span and the plaza was vacant and forgotten. The project sought to upgrade the finishes and reinvigorate the use of the space. The design worked with what the site already had going for it; retaining the plaza’s iconic 1960's design aesthetic while making the garden more attractive and encouraging people to return to the plaza. 

The biggest design move on the project was the replacement of an open expanse of deteriorated old concrete pavement with a grove of River Birch trees planted in crushed stone aggregate pavement.  The use of this inexpensive garden pavement created a softer garden ambiance, which transformed the plaza’s identity.  Additional key improvements included restoration of the fountain, better pathway circulation, and new walls, earthwork and plantings which reduced exposure to the surrounding roadways. JP Shadley authored and oversaw the project, which won a design award from the Boston Society of Landscape Architects, while he was a principal at CRJA.
 

New England Executive Park; Fountain Plaza New England Executive Park; Fountain Plaza New England Executive Park; Fountain Plaza New England Executive Park; Fountain Plaza New England Executive Park; Fountain Plaza